Přejít k hlavnímu obsahu
+41 52 511 3200 (SUI)     + 1 713 364 5427 (USA)     
Oznámení o ochraně údajů podle obecného nařízení o ochraně údajů (GDPR)

(„Rheonics“, „my“ nebo „nás“) přikládá velký význam ochraně vašich osobních údajů. Podnikáme proto v souladu s platnými zákony o ochraně osobních údajů a bezpečnosti dat.

Toto oznámení o ochraně dat se vztahuje na společnost Rheonics GmbH ve Švýcarsku. Vztahuje se také na obecnou politiku ochrany údajů, která má globální platnost a má přednost v případě konfliktu.

1. Odpovědnost

Podrobnosti o odpovědné společnosti Rheonics ve smyslu GDPR a další informace o příslušném orgánu dozoru naleznete na našich webových stránkách.

Příslušného interního odpovědného pracovníka pro ochranu údajů nebo úředníka pro ochranu údajů, pokud jej má, můžete kontaktovat poštou na adresu uvedenou na webových stránkách, s uvedením názvu „Odpovědný za ochranu údajů“, nebo e-mailem, pokud je uvedena e-mailová adresa.

2. Účel zpracování, právní základ
Osobní údaje zpracováváme v souladu s ustanoveními obecného nařízení EU o ochraně údajů (GDPR) a národních předpisů o ochraně údajů:
A. Pro splnění smluvních závazků (čl. 6 odst. 1 b GDPR)
zejména v souvislosti s objednávkami zákazníků, dodavateli, servisními partnery a zaměstnanci
b. Zajistit legitimní zájmy v souvislosti s rovnováhou zájmů (čl. 6 odst. XNUMX písm. 1 f GDPR)
V nezbytném rozsahu zpracováváme vaše data nad rámec skutečného splnění smlouvy, abychom chránili naše oprávněné zájmy nebo zájmy třetích stran. Týká se to zejména:
- Předávání údajů v rámci skupiny Rheonics
- Reklama nebo průzkum trhu, pokud nemáte námitky proti použití vašich údajů
- Přezkoumání a optimalizace postupů pro hodnocení potřeb a pro přímé diskuse s klienty, včetně segmentace klientů a výpočtu pravděpodobností uzavření
- Uplatňování právních nároků a obrany v právních sporech
- Zaručení bezpečnosti IT
- Kamerový systém pro ochranu domácích práv a ochranu budov a majetku před vandalismem a krádeží
- Opatření pro zabezpečení budov a staveniště (např. Kontrola přístupu)
- Opatření na ochranu domácích práv
- Opatření pro řízení podniku a další vývoj produktů a služeb
- Řízení rizik v rámci skupiny
C. Na základě vašeho souhlasu (čl. 6 odst. 1 a GDPR)
Pokud jste nám udělili souhlas se zpracováním vašich osobních údajů pro určité účely (např. Filmování a fotografie, informační bulletiny), je takové zpracování legální na základě vašeho souhlasu. Souhlas lze kdykoli odvolat. To platí také pro odvolání prohlášení o souhlasu, která nám byla poskytnuta před vstupem GDPR v platnost, tj. Před 25. květnem 2018. Vezměte prosím na vědomí, že stažení je platné pouze pro budoucnost. Údaje zpracované před výběrem
není ovlivněna.
d. Na základě zákonných požadavků (čl. 6 odst. 1 c GDPR) nebo ve veřejném zájmu (čl. 6 odst. XNUMX písm. 1e GDPR)
Rovněž podléháme různým zákonným povinnostem, tj. Zákonným požadavkům (např. Kontroly proti seznamům proti terorismu, právní předpisy proti praní peněz). Účelem zpracování je kontrola totožnosti, plnění ověřovacích a ohlašovacích povinností v souvislosti s daňovým a sociálním zabezpečením, prevence podvodů a praní peněz a měření a řízení rizik v rámci skupiny Rheonics.
3. Kdo přijímá moje data?

V rámci odpovědné společnosti Rheonics budou mít k nim přístup ty jednotky, které požadují, aby vaše údaje splnily naše smluvní a zákonné závazky nebo aby chránily oprávněné zájmy.
Skupina Rheonics, naši poskytovatelé služeb a zprostředkovatelé jmenovaní námi, veřejnými orgány nebo třetími stranami mohou také obdržet údaje pro tyto účely.
Zejména mohou následující příjemci nebo příjemci, kteří nabízejí následující činnosti a služby
přijímat data:

- Přidružené společnosti Rheonics
- Poskytovatelé cloudových a ASP služeb třetích stran
- veřejné orgány pro dodržování zákonných požadavků na podávání zpráv, např. Finanční orgány,
instituce sociálního zabezpečení, orgány činné v trestním řízení
- Zpracování bankovních informací
- Podpora / údržba počítačových / IT aplikací
- Archivace
- Zpracování dokumentů
- Compliance služby
- Screening údajů pro účely boje proti praní peněz
- Zničení dat
- Auditorské služby
- Leasingové společnosti
- Poskytovatelé služeb kontroly úvěrů
- Společnosti pro vymáhání pohledávek
- Zpracování platebních karet (debetní karty / kreditní karty) a platební transakce
- Marketing
- Hlášení
- Telefonování
- Správa webových stránek
- Pojištění

4. Budou údaje předávány do třetí země nebo mezinárodní organizaci?

Údaje budou předávány do zemí mimo EU nebo EHP („třetí země“) pouze v případě, že je to nezbytné k provedení vašich objednávek (např. Výroba, logistika), pokud to vyžaduje zákon (např. Ke splnění povinností vykazování daní), pokud jste nám udělili souhlas , nebo pro účely zpracování smluvních údajů. Data lze také vyměňovat v rámci skupiny Rheonics.

Pokud se využívají poskytovatelé služeb ve třetích zemích, budou kromě písemných pokynů rovněž vázáni standardními smluvními doložkami EU o dodržování úrovní ochrany údajů platných v EU. S přidruženými společnostmi skupiny Rheonics byly uzavřeny příslušné smluvní dohody.

5. Jak dlouho budou moje data uložena?

Vaše osobní údaje zpracováváme a ukládáme tak dlouho, jak je nezbytné pro splnění našich smluvních a zákonných povinností. Jakmile vaše osobní údaje již nebudou nutné pro výše uvedené účely, odstraníme je. Je možné, že osobní údaje mohou být uchovávány po dobu, ve které lze uplatnit nároky vůči našim společnostem (zákonné promlčecí lhůty se pohybují od tří do třiceti let). Vaše osobní údaje také ukládáme, dokud jsme k tomu ze zákona povinni. Obchodní a daňová legislativa ukládá odpovídající dokumentaci a povinnost uchovávání.

6. Jaká jsou moje práva na ochranu údajů?

Každý subjekt údajů má právo na přístup k informacím podle článku 15 GDPR. Za určitých podmínek má každý subjekt údajů právo na opravu podle článku 16 GDPR, právo omezit zpracování podle článku 18 GDPR a právo na výmaz podle článku 17 GDPR. Kromě toho má každý subjekt údajů právo obdržet osobní údaje, které poskytl, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu (přenositelnost údajů) podle článku 20 GDPR, pokud je zpracování prováděno automatizovanými prostředky a je založeno na se souhlasem.

Pokud jde o právo na informace a právo na výmaz, platí pro odpovědné společnosti skupiny Rheonics Group se sídlem v Německu omezení stanovená v oddílech 34 a 35 německého spolkového zákona o ochraně údajů (BDSG).

Každý subjekt údajů má právo podat stížnost dozorčímu orgánu, zejména v členském státě jeho obvyklého pobytu, na pracovišti nebo v místě údajného porušení ochrany údajů (článek 77 GDPR). Další informace o příslušném orgánu dozoru naleznete na našich webových stránkách.

Souhlas se zpracováním osobních údajů můžete kdykoli odvolat. To platí také pro odvolání prohlášení o souhlasu, která nám byla poskytnuta před vstupem GDPR v platnost, tj. Před 25. květnem 2018. Vezměte prosím na vědomí, že stažení je platné pouze pro budoucnost. Data zpracovaná před výběrem nejsou ovlivněna.

7. Právo na vznesení námitky

Kromě výše uvedených práv máte také právo na námitku následovně.

Informace o vašem právu na námitku podle článku 21 obecného nařízení EU o ochraně údajů (GDPR)

1. Právo na vznesení námitky ve vztahu ke konkrétnímu případu
Máte právo kdykoli z důvodů týkajících se vaší konkrétní situace vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů, které je založeno na čl. 6 odst. 1 e GDPR (zpracování údajů ve veřejném zájmu) a čl. 6 odst. 1 f GDPR (zpracování dat pro účely oprávněných zájmů); to zahrnuje profilování založené na těchto ustanoveních ve smyslu čl. 4 odst. 4 písm. XNUMX GDPR. Pokud budete mít námitky, nebudeme dále zpracovávat vaše osobní údaje, pokud nebudeme schopni prokázat přesvědčivé legitimní důvody ke zpracování, které potlačují vaše zájmy, práva a svobody, nebo pokud prokážeme, že toto zpracování slouží k prokázání, výkonu nebo obraně právních nároků .

2. Právo na vznesení námitky proti zpracování údajů pro marketingové účely
V individuálních případech můžeme vaše osobní údaje zpracovat pro účely přímého marketingu. Máte právo kdykoli vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů pro takový marketing; to také zahrnuje profilování, pokud se týká takového přímého marketingu. Pokud budete mít námitky proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudeme pro vaše účely vaše osobní údaje zpracovávat. Námitku lze podat osobě uvedené v oddíle 1 bez jakýchkoli formálních náležitostí.

8. Právo na stížnost

Máte právo podat stížnost u osoby uvedené v oddíle 1 nebo u dozorového úřadu, zejména v členském státě vašeho obvyklého bydliště, místa výkonu práce nebo místa údajného porušení ochrany údajů (článek 77 GDPR).

9. Do jaké míry jsou rozhodnutí přijímána automaticky?

Při navazování a udržování obchodních vztahů se obecně zdržujeme plně automatizovaného rozhodování podle čl. 22 DSGVO. Používáme-li takové metody v jednotlivých případech, budeme vás informovat samostatně, pokud nám to zákonně ukládá.

10. Provádí se profilování?

Některá vaše data zpracováváme automaticky s cílem posoudit určité osobní aspekty (profilování). Profilování používáme například v následujících případech:
- Z důvodu zákonných požadavků jsme povinni porovnat údaje s protiteroristickými seznamy.
- Používáme nástroje pro hodnocení, abychom vás konkrétně informovali a radili vám ohledně produktů. Umožňují přizpůsobit komunikaci a marketing potřebám.

Vyhledávání